Cildimize ve saçımıza yaz aylarında özellikle dikkat etmemiz gerektiğini biliyoruz. Peki yaz aylarında ne yiyip ne içeceğimize dikkat ediyor muyuz? Sağlığınızı tehlikeye atmamak için yaz sıcaklarında beslenirken bunlara dikkat edin.
Cildinizin sağlık pınarı…
Su tüketimine özen olsanız da yaz aylarında ekstra dikkat etmenizi öneriyoruz. Yaz aylarında kışa oranla çok daha fazla terleyip, vücudumuz için sağlıklı mineral kaybediyoruz. Bu mineralleri karşılamak için bol bol su içmemiz gerekiyor. Litrelerce suyu bir kerede almaya çalışmak da kaybımızı karşılamıyor. Yudum yudum içerek su ihtiyacımızı karşılamak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mineralleri almasına olanak sağlıyor.
Sokak lezzetleri çok çekici gelse de…
Hayatın sokakta daha bir güzel olduğu yaz aylarında sokak lezzetlerine biraz mesafeli yaklaşmalıyız. Açıkta satılan gıda ürünlerinden et, yumurta, süt ürünleri gibi çabuk bozulan besinlere dikkat etmek ne yazık ki yeterli değil. Bakteri üremesinde de sıcağın etkisini hesaba katarak açıkta satılan gıdaları satın aldığımız yerlere de özen göstermemiz gerekiyor.
Kızartma out, zeytinyağlı in!
Tatil öncesi sert bir rejim yapmış olsanız da uzmanlar, yelkenleri suya indirmememizi öneriyor. Zira ağır yiyecekler, kızartmalar yaz sıcağında ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Ağır soslu etlerin yerine ızgaralar, kızartmaların yerine zeytinyağlıları tercih etmek gerekiyor. Uzun yaz sofralarında, ekmeği uzağa koyup küçük lokmalar ile zeytinyağlıların keyfini çıkarırken, masada hiçbir gıdanın uzun süre kalmamasına da özen göstermek zorunluluğu doğuyor.
Karpuz – beyaz peynir ikilisinin ayrılık vakti geldi.
Dondurmasız yaz geçer mi? Geçmez. Dikkatli tüketildiği zaman her şeyi yeme hakkımız var. Lakin karpuzu beyaz peynir ile birlikte tüketmeyi sevenleri uzmanlar hazımsızlık sorunları ile ilgili uyarıyor. Protein ve meyve tüketimi mideyi zorlayıp, tatili zehir edebiliyor. Bu nedenle dondurmamızı yedikten birkaç saat sonra ızgara başına geçmemiz, yemek faslı kapandıktan birkaç saat sonra da meyveleri soymaya başlamamız en doğru beslenme yöntemi olarak karşımıza çıkıyor.
Ara öğünler, direncimizi artırıyor!
Fındık, fıstık, ceviz ya da A ve C vitamini açısından zengin meyve ile sebzelerin tüketimi vücudumuzun direncini artırıyor. Uzun süre aç kalmak, öğün atlamak da bağışıklığımızı olumsuz etkiliyor. Sağlıklı ara öğünler ile açlığı bastırmak ve ihtiyacımız olan enerjiyi almak mümkün. Bağışıklık sistemimizi güçlü tuttuğumuz sürece dondurmadan, meyve kokteyline, mezeden yerel lezzetlere sağlıklı sayılabilecek kaçamaklar yapmanın da yolunu açmış oluyoruz.
Yorum yap